Spletna stran tocnaura.si uporablja piškotke.

Kaj so piškotki?

Piškotki ne ogrožajo varnosti ali delovanja vašega računalnika. So le majhne datoteke, ki se preko brskalnika (v kolikor to dovolite v nastavitvah brskalnika) naložijo na računalnik, ko obiščete spletno stran, ki jih uporablja. Piškotki vsebujejo določene informacije, ki jih strežnik prebere ob naslednjem obisku spletne strani. Nekateri piškotki lahko posegajo v zasebnost uporabnikov spleta, saj omogočajo spremljanje dejavnosti obiskovalcev, v nekaterih primerih pa se te informacije delijo tudi s tretjimi pravnimi osebami. Več o piškotkih in njihovem poseganju v vašo zasebnost, si lahko preberete na spletni strani piskotki.net. Pravni nadzor nad zasebnostjo v povezavi s spletnimi piškotki vrši Urad informacijskega pooblaščenca https://www.ip-rs.si/‎

Nastavitve zasebnosti

Svojo stopnjo zasebnosti lahko spremenite s klikom na to povezavo.

Katere piškotke uporabljamo?

Sistemski piškotki

  1. Naša spletna stran je zgrajena na Joomla CMS sistemu, ki uporablja sejne piškotke, ki jih ni mogoče izklopiti. Pojavljajo se v obliki hash kode (primer: 10e55add1b7a1aa327721c2d9a050e01). Te piškotki imajo kratko veljavnost (zgolj trajanje posamezne seje).
  2. cc_advertising, cc_necessary in cc_analytics so sistemski piškotki, ki si zapomnijo nastavitve zasebnosti in nadzirajo nalaganje piškotkov. Veljavnost teh piškotkov je eno leto. Njihova vrednost je "yes" ali "no". Pri čemer "yes" pomeni, da se piškotki naložijo. Sistemski piškotki se bodo nalagali ne glede na vrednost v piškotku cc_necessary, če so omogočeni v vašem brskalniku. Med tem ko ostali piškotki upoštevajo nastavljene vrednosti.

Piškotki za beleženje statistike obiska

Na naši spletni strani beležimo statistiko obiska s pomočjo Google Analytics. Dobra statistika je za nas izrednega pomena, saj nam nudi povratno informacijo o obiskanosti posameznih strani, ter tudi o uvrstitvah v iskalnikih. V kolikor ne želite, da vaš obisk spremljamo, lahko v nastavitvah zasebnosti izberete možnost, da vašega obiska v prihodnje ne beležimo več. Zavedamo se, da beleženje obiskov lahko posega v zasebnost uporabnikov naše spletne strani. Še posebej, ker se ti podatki lahko delijo s tretjimi pravnimi osebami, Google ima namreč dostop do teh podatkov. Ker ne želimo ogrožati vaše zasebnosti, osebnih podatkov, kot so natančen IP naslov in podatkov o vaši lokaciji ne beležimo. Vaš IP naslov je anonimiziran, kar pomeni, da ne mi, ne Google nima dostopa do natančnega IP naslova, s čimer bi vas bilo mogoče identificirati. Piškotek _ga, ki vsebuje naključno hash kodo se naloži takoj ob obisku spletne strani in ima veljavnost do dve leti. Google s pridobljenimi podatki ne more povezati vaših aktivnosti na tej spletni strani, z vašimi aktivnostmi na drugih spletnih straneh.

Oglaševanje

Oglaševanje na spletni strani je nujno za brezplačno storitev, ki jo nudimo na naši spletni strani. Z njim si skušamo pokriti stroške gostovanja, domene, vzdrževanja in razvoja spletne strani. Brez prihodkov iz oglaševanja tudi te spletne strani ne bi bilo. Zaradi tega ne ponujamo možnosti, da bi uporabnik preko nastavitev lahko blokiral te piškotke. V kolikor pa jih na vsak način želite blokirati, je to mogoče tako, da vrednost piškotka cc_advertising ročno spremenite na "no", ali pa jih blokirate v brskalniku. Zavedamo se invazivnosti oglaševalskih piškotkov, zato jih ne naložimo avtomatsko s prvim obiskom spletne strani, temveč šele po prikazanem opozorilu o uporabi piškotkov. S tem pa zadostimo zakonski obveznosti, ki zahteva izključno privoljenje uporabnika spletne strani za nalaganje takih piškotkov. Za namen oglaševanja se uporabljajo piškotki "PREF" (Google.com, veljavnost do 2 leti) in "_drt_" (doubleclick.net, veljavnost do 24 ur).